Portugese Tegels
Onderhoud

Natuurlijk wilt u een prachtige vloer van Portugese tegels dat deze er goed blijft uit zien.  Dit stappenplan garandeert een leven lang woonplezier van uw Portugese tegelvloer.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Start met de behandeling als de vloer droog is. Dat is ongeveer drie weken na plaatsing. Tegels moeten verlijmd worden, niet in cement leggen. De tegels mogen nooit direct na behandeling worden afgedekt.(Gaat broeien waardoor er vlekken onstaan).

stap 1 – voegen:

Voegen met witte of grijze voegsel van Schönox,. Overtollig voegsel meteen afnemen met schoon water.

stap 2 – schoonmaken HMK R55 grondreiniger zuurvrij :

Verwijderd bouwvuil en cementvlekken. Altijd de vloer schoonmaken met grondreiniger schrobben met een borstel, daarna afnemen met schoon water. Hardnekkige cementsluier schrobben met een borstel met puur R55. De vloer moet helemaal schoon zijn en goed droog voordat men verder gaat met stap 3.

stap 3 – vlekstop S34, impregneer:

Dit is de beschermlaag.. Op de droge, schone, was-, olie, en vetvrije ondergrond met een niet pluizende doek of lak roller ruim en gelijkmatig aanbrengen. Afhankelijk van de zuigende werking (snelheid van opdrogen) de behandeling herhalen totdat Vlekstop niet meer intrekt. Minstens elke 10 m2 één liter vlekstop gebruiken. De water en olie afstotende werking ontwikkelt zich binnen 24 uur. Droogtijd ca. 60 – 120 minuten. Als het droog/ ingetrokken is meteen volgen met stap 4 !

stap 4 – klinkerolie P30 – kleurversterker

HMK P30 klinkerolie beschermt en geeft tevens kleurverdieping van de tegels.

Pas gelegd kunnen de tegels erg afwijkend zijn van kleur, met klinkerolie trekt de kleur naar de oorspronkelijke tint toe.

Met een doek of kwast dik aanbrengen voordat de afstotende werking van de vlekstop begint (6 – 12 uur), en nadat de vlekstop gedroogd is (60 minuten). Rustig laten intrekken 2 tot 10 uur, overtollige olie uitwrijven met een doek.

vier tot vijf maanden Edelzeep P24 gebruiken. Dit is een neutrale zeep waarmee de vloer geschrobt en/ of gedweild kan worden. Edelzeep helpt ook de beschermlaag op te bouwen elke keer dat u hiermee dweilt, tegels gaan iets glimmen naar verloop van tijd.Voor hardnekkige vlekken pannesponsje gebruiken of boenen met hardharige borstel & R55 grondreiniger.

Castelo tegels zijn geen keramische tegels, maar geperste handgemaakte, authentieke, cementgebonden plavuizen, die in zekere mate poreus zijn. Afwijkingen in vorm, patroon en kleur, geringe vormen van craquelé, geringe mate van zout- en kalkuitslag, al deze zaken zijn inherent aan de productiewijze en materiaalsoort en dienen derhalve als normaal te worden beschouwd en als karakteristiek.

De behandeling van stappen 1, 2 en 3 zijn eenmalig. De vloer, 1 x per week dweilen met  een (zuurvrije) zeep P24.

 

Girl in a jacket

Adres

Acacialaan 31
3741 WB Baarn

Plan uw route

Contact

Tel: 035-5417875
E-mail: info@tegelhuijs.nl


Volg ons op

Locatie